Marcus Jansen

 New York 1968
In 1997/1999 begon Jansen zijn werken te verkopen in New York City op de hoek van Prince Street & Broadway.Het was daar waar hij zijn eerste kunstwerken verkocht aan celebrity cliënts zoals Hollywood acteur John Ortiz die op dat moment aan het filmen was met Julian Schnabel in Downtown Manhattan.Jansen werkte in het weekend als Barman in Long Island, om zijn kunstenaars materiaal te kunnen bekostigen.Een van de hoogtepunten van Jansen was in 2004 nadat Jansen naar Florida verhuisde, ontmoette Jansen, door introductie van vriend en muzikant Kat Epple Robert Rauscheberg (1925-2008) die Jansen een gezamelijke tentoonstelling voorstelde in de Bob Rauschenberg GalleryDatzelfde jaar ontmoette Jansen Museum directeur Jerome A. Donson, voormalig directeur van de reizende tentoonstellingen in het Museum van moderne kunst (MOMA) in New York en directeur van de Amerikaanse VanguardIn 2007, werd Jansen uitgenodigd om zijn eerste internationale Biënnale in Taiwan aan de National Taiwan Museum of Fine Art,

waar Jansen kreeg eervolle vermeldingen door de curatoren die David Kiehl van het Whitney Museum of Art in New York opgenomen.

Kunstwerken van Marcus Jansen zijn opgenomen in museumcollecties zoals : het Moscow Museum of Modern Art (MMOMA), Rusland, het PERMM Museum van hedendaagse kunst, Rusland, The New Britain Museum of American Art, CT, het Kemper Museum van hedendaagse kunst, MO, The National Taiwan Museum of Fine Art, Taiwan, de Smithsonian Institution in Washington DC en onlangs de UIyanovsk Museum of Fine Art, Rusland.

Marcus Jansen werd dit jaar finalist op de Fleurieu Art prijs Biënnale, Australië 2013

Opgemerkt als de hoogst gewaardeerde graffiti landschap schilderij prijs. In de wereld gejureerd door Nigel Hurst, directeur & Chief Executive, Saatchi Gallery London…

Na het plotseling overlijden van Marcus Jansen’s  vrouw opende Jansen in 2011 zijn 7000 sqft. loft studio in SW, Miami  alwaar voor decennia vele gerenommeerde kunstenaars als Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein, Darryl Pottorf verbleven en werkte.

Awards : het Aesthetica Art prijs 2012 in het Verenigd Koninkrijk, de Laguna Art prijs 2013, Venetië-Italië en de Dave Bown Project Award in de Verenigde Staten.

Kunstwerken in de collectie

 Makeken Pis  marcus-jansen-spotlight-on